Specialiștii americani avertizează: prea multe selfie-uri pe zi înseamnă că suferi de o boală. 

Selfie-urile 
 Specialiștii americani avertizează: prea multe selfie-uri pe zi înseamnă că suferi de o boală.

Ei spun că selfie-uri pot ascunde dezechilibre emoționale și psihice, așa-zisa boală trădează lipsa de încredere în sine. Cu alte cuvinte fenomenul “selfitis” se asociază cu mai multe tulburări mentale cum ar fi: stima de sine scăzută, nevoia  neîmplinită de apreciere, retragerea socială, deficit de integrare în mediul social-profesional-relațional și familial, tulburare narcisistă, tulburare obsesiv-compulsivă chiar și depresia. Obsesia pentru selfie nu e văzuta cu ochi buni nici de psihologi.

Persoanele care sunt preocupate obsesiv de Twitter, Facebook, Instagram, YouTube se îndreaptă și spre o societate narcisistă, superficială și bazată pe valori greșite, cum ar fi: atitudinea frumusețea, forma fizica, carisma sunt mai importante decât curajul compasiunea și bunătatea oamenilor, tocmai datorită acelei nevoi neîmplinite de apreciere. Atunci când cineva îți dă like, îți comentează sau îți distrebuie poza cu siguranță te face să te simți bine, însă nu te satisface pe deplin. Un tânăr care e preocupat obsesiv de selfi-uri ar trebui să ne întrebăm dacă are și alte preocupări mai sănătoase cum ar fi empatia și prieteniile mai profunde.

Tot amerinanii au identificat chiar și trei stadii diferite ale aceste boli. Cine se îmbolnaveste de selfită se izolează și are nevoie de terapie. Așadar, americanii spun ca cine isi face cel putin 3 selfie-uri pe zi, dar nu le publică pe rețelele de socializare, suferă de selfita borderline – mai putin grava. Persoana care postează 3 fotografii pe zi suferă de selfită acuta, iar cand depaseste 6 poze publicate pe zi ar putea fi selfită cronică.

În fond și în final, nevoia de apreciere pe care o trădează avalanșa de selfie-uri nu e satisfacută de like-uri, ci tot relaționând cu oameni în carne și oase. 

Sursa. stirile Pro-tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *