Viziunea mea despre psihoterapie

 

Eu cred cu adevărat că psihoterapia nu este doar pentru persoanele cu probleme.  Este pentru toată lumea,  la fel ca tine și ca mine, care simte, bucurie, fericire, tristețe, furie și frică. Psihoterapia este un proces  pentru oamenii ce vor sa crească.  Nimeni nu este perfect,  de aceea, psihoterapia este pentru noi  toți. În procesul psihoterapeutic  gasești  locul unde poți să-ți exprimi sentimentele uitate, pentru a-ți organiza găndurile, sa te cunoști mai bine și sa descoperi  cine ești cu adevărat, gasești locul unde să te simți în siguranță, confortabil și sigur.
Psihoterapeuții  petrec  mult  timp fiind instruiți să se concentreze asupra nevoilor tale și ale lor, pentru a te ajuta. Ei îți oferă un spațiu privat unde  permit sa îți explorezi  lumea interioară și de a găsi propriile răspunsuri,  nu răspunsurile lor, psihoterapeuții nu dau sfaturi.  Nu există persoana care nu ar beneficia de pe urma unui proces psihoterapeutic.  Cu toate acestea, motivația ar trebui să vină de la sine, nu de la prieteni, familie, profesori sau alți profesioniști.
Psihoterapeuții  sunt  diferiți  de prietenii  și  familie care pot încerca să vă ajute cu dragostea lor (și uneori, cu propria lor agendă, din cauza iubirii lor), ei lucrează  pentru tine. Este trist că mulți oameni din această țară par să gândească  ca „obținerea de ajutor” este un semn de slăbiciune!  Poate  din cauza accentului care se pune pe  independența.

Întrebarea este……   Care este modul în care  oamenii pot avea  o viață sănătoasă, fără a se ajuta reciproc !?

 Suntem nascuți sa fim iubiți, îngrijiți și înțeleși.  Fără sprijin, este dificil pentru oameni  să se dezvolte și să rămână puternici.  Nimeni  nu are „suficienta” iubire.

Chiar dacă facem bine acum, viețile noastre se schimba în viitor. Ne îmbolnăvim și îmbătrânim, iar cei dragi „trec dincolo” mai devreme  sau  mai  târziu.  Atunci, vine acel moment  în care  fiecare dintre noi are nevoie  de bunătate, atenție, susținere și  momente private, pentru a-și  alina durerea și  a putea merge mai departe. Niciodată nu este prea târziu pentru ca cineva sa apeleze la psihoterapie. Cu toate acestea, pentru a putea începe, este mai bine sa știi despre tine puțin câte puțin înainte ca problemele sa devina mai mari. Vedem de multe ori tragedii la știri și auzind oamenii spunând „criminalul ar fi putut sa primească ajutor” de la profesioniștii din domeniul sănătății mintale. Când aud comentarii de genul asta, aș dori să răspund: „Da, sunt de acord. Toată lumea are nevoie de psihoterapie, cred, inclusiv noi înșine.” De aceea incurajez comunitatea sa cunoască adevărul despre ceea ce psihoterapia poate fi pentru toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *